Indul hamarosan az új felújítási támogatás?

Hamarosan tényleg érkezhet az új államilag támogatott Otthon Felújítási Program?

Egy ideje már pedzegetik, de most a Kormány első féléves jogalkotási munkatervében is megjelent az új lakáskorszerűsítési állami támogatás. A tervek alapján a program már az év első felében hivatalosan is meghirdetésre kerülhet, így a nyár elején talán elindulhat.

Ez az új támogatási forma az energetikai korszerűsítésekre koncentrálhat majd, lehetővé téve a lakóingatlanok energiahatékonyságának javítását.

A pontos részletek még nem ismertek, de az előzetes információk alapján ez a támogatás szélesebb körben lehet elérhető, mint az előző otthonfelújítási támogatás. Lehet, hogy nem csak a gyermeket nevelő ingatlantulajdonosok számára lesz nyitva majd ez a lehetőség, hanem azoknak is elérhető lesz, akiknek nincs gyermekük?

Talán erre enged következtetni az, hogy a jogalkotási tervből az Otthon Felújítási Program szabályozása a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá került, és nem kapcsolódik olyan otthonteremtési támogatásokhoz, mint a CSOK vagy a CSOK Plusz.

Ha érdekes lehet neked ez a támogatás, akkor itt add meg az adataidat, hogyha elérhetőek lesznek a részletek, el tudjam küldeni neked egyből.