Vélemény kifejezése 2024-ben

Valkó András

portfolio-blogger
Tartalomjegyzék

A politikai témát próbálom elkerülni, ami nem mindig sikerül… sajnos most sem…

Lehet, hogy valamiről lemaradtam, de hogy a fr@ncba jutottunk el odáig, hogy egy film is meg tudja osztani az embereket?

Egy csomó helyen jön szembe, hogy szavazzak 10-essel, a Most vagy soha című filmre, mert a roh@dt balosok lehúzzák… Most ott járunk, hogy ha jobbos vagyok, akkor az a film jó, ha balos vagyok, akkor nem fejezhetem ki a tetszésemet?

Hogy jutottunk el odáig, hogy 2024-ben, ha beülök egy moziba, őszintén elmondom a véleményem, akkor kapok egy politikai bélyeget (amúgy a filmet nem láttam – ezért értékelni sem tudom/akarom -, és jó eséllyel nem is fogom, lévén az elmúlt 10 évben cca 3 filmet néztem meg).

Tudom, hogy ezt 99%-ban a politikai vezetők gerjesztik, illetve az általuk megbízott gerinctelen propaganda gépezet, de elképesztően káros ránk nézve… teljesen elferdül a világnézetünk, mindenben politikai töltetet keresünk, elfelejtünk önmagunk lenni, illetve ha problémánk van, akkor mástól – a politikusoktól – várjuk a megoldást…

És úgy látom, hogy csak egyre csúszunk lejjebb ebben a mocsárban… ahelyett, hogy a pártok kiállnának, megerősítenék a közös elgondolásokat, a nézeteltéréseket meg értelmes vitában – példát mutatva – beszélnék meg…