Úgy jó a kamat, ha nekünk fizetik… avagy miért is a kamatos kamat a világ 8. csodája?

Valkó András

portfolio-blogger
Tartalomjegyzék

Hoztam egy példát, hogy mi lenne, ha minden hónapban elraknál 12.200 forintot (ez véletlenül pont megegyezik a családi pótlék összegével… szóval, ha kapsz ilyen ellátást és a gyermek hosszútávú céljaira szeretnéd fordítani, akkor jó lehetőség, hogy ezt a pénzt elrakod Neki – mindjárt mutatom, hogy ez miért is jó).

Ha ezt 18 évig teszed – havi rendszerességgel – akkor 7%-os hozam mellett a befizetett 2,6 millió forint mellett, kapsz 2,6 millió kamatot.

Ha 30 évig csinálod ugyanezt, akkor 4,4 millió forint befizetésre kapsz, 10,4 millió forint kamatot, tehát összesen majdnem 15 millió forint gyűlik össze.

Tudom, hogy senki nem akar várni 30 évet, de ez a példa mutatja, hogy az a plusz 12 év mennyit is számít… így az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell érteni a legifjabb nemzedéknek, hogy minél előbb el kell kezdeni a takarékoskodást és befektetést.

Ha még Te is halogatod a megtakarítást, akkor ideje meghozni a döntést (bár lehet, hogy ezzel a bejegyzéssel végleg elvettem a kedved, mert tuti nem akarsz évtizedekig megtakarítani).

További részletkért itt tudsz konzultációra jelentkezni.