Rengeteg családot érintő nehézséget oldott fel az állam a tegnap esti jogszabály módosítással!

Valkó András

portfolio-blogger
Tartalomjegyzék

Rengeteg családot érintő nehézséget oldott fel az állam a tegnap esti jogszabály módosítással!

A babaváró hitelnél volt egy olyan kikötés, hogy a gyermek születést be kell jelenteni 60 napon belül. A gyermek születését követően az ember legkisebb gondja is nagyobb, hogy épp a bankba kell(ene) rohangálni… így sajnos sokan kicsúsztak a határidőből, ezzel pedig elvesztették a kedvezményeket.

A tegnapi jogszabály módosítás értelmében:

  • Akik kicsúsztak a baba bejelentésének a határidejéből, új esélyt kapnak!
  • Április 28-től 180 napig lehet bejelenteni a babát!
  • További fontos infó, hogy az eddigi 60 napos bejelentési határidőt, meghosszabbítják 180 napra.

A felújítási támogatást is módosították!

Tegnapi nap során módosult a felújítási támogatás is, így ha az alábbi két ok miatt került elutasításra (vagy várhatóan ezek miatt lesz elutasítva), akkor az már nem kizáró feltétel a támogatás elbírálásában:

  • Ha az igénylőknek, vagy a gyermekeknek nem volt meg az 1 éves bentlakási kötelezettség az igénylés pillanatában, de december 31-ig tudták teljesíteni az 1 évet, akkor jogosultak lehetnek a támogatásra.
  • Ha valakinek NAV tartozása van, és azért lett elmeszelve, akkor kap egy felhívást, hogy ha 15 napon belül rendezi, akkor megint csak jogosult lehet a támogatásra. Szerencsére nem kell új kérelmet beadni, hanem automatikus lesz a felülvizsgálat. A folyamatba lévő ügyeket pedig a fentiek szerint fogják elbírálni.