Rájöttem, hogyha rendbe teszem az embert, a világ is rendben lesz.

Valkó András

portfolio-blogger
Tartalomjegyzék

Sokan aggodalommal tekintünk a világ történéseire, pedig ez olyan, mintha a kályhától várnánk a meleget, anélkül, hogy tettünk volna rá fát…

“Egy lecke, amelyet egy gyermektől tanulhatunk. Van egy csodálatos kis történet egy lelkipásztorról, aki szombat reggel meglehetősen nehéz körülmények között próbált felkészülni a prédikációra. A felesége elment vásárolni. Esett az eső, a kisfia unatkozott és nyugtalan volt, mert nem tudott mit csinálni. Végül a lelkész kétségbeesésében elővett egy régi magazint, átlapozta. Talált egy szép színes oldalt. A világ térképe volt rajta. Kitépte a lapot, szétszaggatta, a darabkákat szétszórta a szoba padlóján és ezt mondta: “Johnny, ha össze tudod rakni a térképet, kapsz tőlem egy huszonöt centest.”

A lelkész azt hitte, hogy egész délelőttre való munkát adott Johnnynak. De tíz perc múlva kopogott az ajtón. A kisfia volt, az összerakott térképpel. A lelkész meg volt döbbenve, hogy Johnny ilyen gyorsan végzett a feladattal. Ott voltak a papírdarabkák, gondosan összerakva, és a hibátlan világtérkép.

– Kisfiam, hogy tudtad ilyen gyorsan összerakni? – kérdezte a lelkész.
– Ó! – mondta Johnny – Nagyon egyszerű volt. A másik oldalon egy ember képe van. Egy papírt tettem a földre, összeraktam az embert, aztán egy lapot tettem a tetejére és megfordítottam az egészet. Rájöttem, hogyha rendbe teszem az embert, a világ is rendben lesz.”

Ha valami nem tetszik, akkor tedd rendbe az Embert!