Nyílt levél!

Valkó András

portfolio-blogger
Tartalomjegyzék

Tisztelt Illetékesek!

Nagy öröm sok ezer család számára, hogy meghosszabbításra került a családtámogatás legtöbb eleme, úgy mint a babavárót támogatás, a falusi CSOK és az ÁFA visszaigénylés.

Nagyra értékelem az erőfeszítést, hogy azon párok megkapnak minden támogatást, akik eme nehéz helyzetben is a gyermekvállalás mellett döntenek.

Tudom, hogy nehéz olyan döntéseket hozni, amellyel minden ember elégedett, de látom megalkuvást nem tűrő szándékuk, hogy könnyebbé tegyék a magyar családok életét.

Akaratukkal összhangban, szeretném egy fontos dologra felhívni a figyelmüket!

Nagyon sok pórul járt család keres meg folyamatosan, hogy a határidők be nem tartása miatt, nem tudják a kedvezményeket érvényesíteni.

Miről van szó?

A babaváró támogatásnál és a jelzáloghitel elengedésnél, a gyermek születése után 60 napon belül kell a banknál/kormányablaknál lejelenteni a gyermek érkezését. Véleményem szerint, ez egy vállalható határidő, ugyanakkor a tapasztalat azt mutatja, hogy sok családnál, ahova egy újszülött érkezik – a sok új feladat mellett – ez már nem fér bele.

(Mint gyakorló apuka, ezt alá tudom támasztani.)

Valahol, öröm számomra, hogy ezen párok, ily módon is rácáfolnak a sok családtámogatási kritikára, hogy csak a pénzért vállalnak gyermeket. Mivel az újszülött gyermek élvez minden elsőbbséget, még a pénzt is elfelejtik “felvenni”.

Ezért arra szeretném kérni Önöket, hogy az adminisztrációs határidőket gondolják újra, illetve mérlegeljék, az ezen hiba miatt hátrányba kerülő családok helyzetét!

Székesfehérvár, 2022.12.30.

Köszönettel,

Valkó – Hiteles – András