András! Miért akar most mindenki új lakásbiztosítást kötni? Szerinted nekem is kellene?

Nincs semmi kötelezettség arra, hogy most rögtön új biztosítást köss. Az élet tele van választásokkal, és mi itt vagyunk, hogy segítsünk neked a legjobb döntést meghozni. Ebben is. 

Szeretném azért, ha tudnád, miért érdemes éppen márciusban átnézni a lakásbiztosításotokat.

Először is, néhány szó a jelenlegi helyzetről:

  • Magyarországon több mint 3 millió lakásbiztosítási szerződés van, és ezek 87%-ában a lakások újjáépítési értéke nem éri el a négyzetméterenkénti 600 000 forintot. Az átlagos biztosítási összeg még rosszabb, csak 429 000 forint, ami messze nem elegendő egy lakás újjáépítésére.
  • Képzeljük el, hogy van egy 40 millió forint értékű ingatlanod, de a biztosításod csak 20 millió forintot fed. Ez azt jelenti, ha bármi történik, akár egy vihar vagy tűz, csak a felét kapod meg a kár értékének. Ez komoly pénzügyi veszteséget okozhat.
  • Nem szabad elfelejteni, hogy a biztosítók általában az ingatlan újjáépítési értékéhez igazítják a biztosított ingóságok értékét is. Ha nem kérünk díjkorrekciót, az alacsony díjas biztosítás miatt lehet, hogy nem lesz elég pénzünk az ingóságaink pótlására.

Sokan úgy gondolják, hogy rendben vannak, mert van biztosításuk, de az utóbbi időben az építőanyagok áremelkedése és az ingatlanok értékének növekedése miatt érdemes újragondolni ezt. Most, amikor a biztosítók egymással versengenek, mint régen a casco kampányoknál, butaság lenne kihagyni ezt a lehetőséget, hogy jobb ajánlatot találj az ingatlanodra.

Mi itt vagyunk neked, hogy segítsünk átnézni az ajánlatokat, és megtaláljuk a neked legmegfelelőbbet. És ne felejtsd el, ez az egész ingyenes szolgáltatás.

Gondoskodj otthonod védelméről, érdemes most lépni!

Itt kérheted a mi segítségünket.