Útmutató a 3,5 millió Forintos Felújítási Támogatáshoz

Valkó András

portfolio-blogger
Tartalomjegyzék

Az új felújítási támogatás pályázati kiírása akár 3,5 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást kínál. Az alábbiakban részletesen ismertetjük a legfontosabb tudnivalókat és a pályázati feltételeket.

1. A munkálatokra vonatkozó követelmények

Energiahatékonyság: Az épület korszerűsítése következtében legalább 30%-kal csökkennie kell az energiafelhasználásnak. Ez elérhető különböző munkálatokkal, például:

Regisztrált kivitelezők: Csak regisztrált kivitelezők végezhetik a munkálatokat, akik egy adott listán szerepelnek.


Költséghatárok: Mind az anyagok, mind a munkadíjak tekintetében lesznek maximális költségek, hogy elkerüljék a számlák manipulációját.

felújítási támogatás

2. Az ingatlannal kapcsolatos követelmények

Építési időszak: A támogatás igényléséhez az ingatlannak 1990. december 31. előtt kell épülnie.

Több generációs házak: Ezek is jogosultak a támogatásra.

Tulajdonjog vagy haszonélvezet: Az igénylést az ingatlan tulajdonosa vagy haszonélvezője adhatja be.

Gazdasági tevékenység: Az ingatlanban nem folytatható gazdasági tevékenység.

Lakcímkártya: A pályázat feltétele, hogy az érintett ingatlanban május 1. előtt állandó vagy ideiglenes lakcímen legyen bejelentve a pályázó.

felújítási támogatás

3. A felújítási támogatás és hitel részletei

Utófinanszírozás: A pályázat utófinanszírozásos, ami azt jelenti, hogy a vállalkozó elkészíti a munkát, kiállítja a számlát, a pályázó kifizeti, és ezt követően a számla alapján visszaigényli a támogatást.

Előleg lehetősége: Van lehetőség arra, hogy a kivitelező előleget kérjen a pályázat kiírójától, amelyet közvetlenül a vállalkozónak utalnak. Ezért csak regisztrált vállalkozók vehetnek részt a programban.

Költségvetés és támogatás összege:

felújítási támogatás

4. Egyéb fontos tudnivalók a felújítási támogatással kapcsolatban

Kizáró tényezők:

  – Ha valakinek elmaradt hitele van, vagy olyan hitele, amelyet veszteségleírással zártak le (pl. elengedtek egy bizonyos részt), nem jogosult a pályázatra.


Pályázati időkeret: A pályázat pontos határidejét és részleteit a társadalmi egyeztetés lezárulta után közlik. Kövess minket további információkért.

Összefoglaló

Az új felújítási támogatás nagy lehetőséget kínál az energiahatékonyság növelésére és az otthonok korszerűsítésére. Ha érdekel a támogatás, érdemes a feltételeket alaposan áttekinteni és megfelelően előkészíteni a pályázat beadását. További információkért és részletes útmutatóért iratkozz fel a csatornánkra, és kövesd a további frissítéseket.

Felmerülő kérdések

Ha bármilyen további kérdésed van a felújítási támogatással kapcsolatban, akkor szakértőink készséggel segítenek. Figyelj a pályázati határidőkre!