Árminimum: 5 millió Forinttal olcsóbban vettem meg ugyanazt az ingatlant!

Valkó András

portfolio-blogger
Tartalomjegyzék

Szeretném leszögezni így gyorsan az elején, hogy ez a cikk nem azoknak szól, akik nem érzik a pénzügyi felelősséget, és nem is azoknak, akik tele vannak pénzzel és mindegy pár millió forint. 

Ez a cikk azoknak szól, akik szeretnek tudatosan vásárolni, odafigyelni arra, hogy mire költenek, vagy másképpen, mibe fektetnek be. A megtakarított pénzt akár a kertre vagy beltérre is elköltheted. 

Akárhogyan is nézzük, az ingatlan egy befektetés, és a mai napig egyike a legjobbaknak. Persze nem a befektetőknek szól ez a cikk, hiszen ők már tisztában vannak azzal, hogyan tudnak minimális energia-befektetéssel akár több millióval is olcsóbban ingatlant venni. Inkább Neked szeretnék egy milliókat érő tippet adni arról, hogyan vásárolj okosan.

Vásárolj okosan!

Feszült voltam és kicsit frusztrált is, mert repültek a hetek, éreztem, hogy szorít a határidő, tudtam, hogy költöznünk kell az albérletből. Viszont sehogy sem jött szembe olyan ingatlan, ami megfelelt volna az elképzeléseinknek mind árban, mind pedig a többi paraméterben. Kompromisszumokat pedig nem voltunk hajlandóak kötni, hisz számtalan ingatlant végignéztünk, és tudtuk, hogy mik az igényeink. Az önerőnk fix volt, és hitelben sem szerettem volna, ha túl messzire nyújtózkodunk, nagyjából azt a keretet és időtartamot határoztam meg, ami az albérleti díjhoz hasonló törlesztőrészletet kiadja. Na, de ehhez először meg kell találni az ingatlant, az álmaink otthonát! 

Gondolom tudod milyen érzés, amikor ott lebeg a határidő a fejed felett, mint Damoklész kardja. Szerinted mi a rosszabb? Belemenni egy rossz üzletbe a kapkodás miatt, vagy új albérletet keresni és kétszer költözni annak minden nyűgével és frusztrációjával egy pár éves gyerekkel, arról nem beszélve, hogy az albérletet is meg kellene találni. Hiszek benne, hogy nincs B terv. Elköteleződtünk a célunk mellett, és úgy döntöttünk, megnézzük, milyen lehetőségekre nem gondoltunk még a keresés során. Ekkor jött szembe egy nagyon értékes eszköz, ami hirtelen, szinte a semmiből segítségünkre sietett. 

Árminimum bővítmény

Árminimum

Egy böngésző bővítmény? Igen, az! Lehet, valami másra számítottál, de egy egyszerű google chrome/firefox bővítmény sietett a segítségünkre, az Árminimum. Bárki is találta ki, szuper ötlet! Ezúton is gratulálok neki. De mit is tud ez az Árminimum? Biztos Neked is feltűnt, hogy egy ingatlan akár többször is fent van, sőt láttam olyat, hogy jó pár millió Forint különbséggel hirdették más-más portálokon is. Na, de mennyi idő és energia végigkutatni az összes portált, hogy vajon egy ingatlan tényleg fent lehet-e máshol olcsóbban?

Pár kattintással feltettem az Árminimum chrome/firefox bővítményt, és már jöttek is az információk, ugyanis ez a bővítmény figyeli az ingatlan portálokat és jelzi, hogy megtalálható-e ugyanaz az ingatlan valahol olcsóbban is. Hát nem zseniális? Sőt az összes képet és leírást is megtalálod, amik a portálokon elérhetőek. Szóval még jobban belelátsz az adott ingatlan adataiba.

Nekünk nagyon bevált, mert addigra volt egy-két kiszemelt ingatlanunk, amik alapvetően megfeleltek az elképzeléseinknek, de a költségvetésből pont kilógtak sajnos, amikor kíváncsiságból rákerestem újra, immár az aktivált bővítménnyel felvértezett böngészőm azonnal jelezte, hogy az egyik kétszer is szerepel, két különböző portálon, méghozzá az egyik helyen látványosan alacsonyabb áron, pontosan 5 millió Forinttal olcsóbban. Megmutattam a feleségemnek, telefonáltam, megnéztük és szinte csodával határos módon még aznap le is foglaltuk. Lehet hihetetlen, de gondolj csak bele, az Árminumumnak köszönhetően minden összeállt. Ez jó pár éve volt már, így ennek az ingatlannak a teraszán ülve született ez a cikk is. 

Szóval, ha nagy ingatlankeresésben vagytok, viszont a költségkeret vagy egyszerűen a tudatos befektetés elve miatt szeretnéd gyorsan és egyszerűen megtalálni ingatlanotokat, amik többször szerepelhetnek különböző portálokon, akkor telepítsd fel az árminimum bővítményt! 

Ki tudja, lehet, hogy pár nap, és ott állhattok a jövőbeli otthonotok teraszán tervezve a közös jövőt, vagy csak egy jó kis grillezést a családdal vagy a barátokkal. Talán már te is érzed a parázsló faszén illatát! Nekünk bevált, sok sikert kívánok, hogy Ti is megtaláljátok az új otthonotokat!

Ebben a videóban láthatod is a telepítést:

Árminimum beszerzése ezen a linken.

Weboldal: https://www.arminimum.hu/

Miért jó az Árminimum?

  1. Ingatlanhirdető portál megfigyelő: Az Árminimum egy ingatlanhirdető portálokat figyelő eszköz, ahol több mint 1,2 millió hirdetést találsz, amiket az ingatlanportálokról gyűjt össze.
  2. Alacsony árak: Arra specializálódott, hogy az ingatlanokat a legalacsonyabb áron kínálja.
  3. Bővítmény: Egyszerű bővítmény, amelyet telepíthetsz a Google Chrome böngésződbe.
  4. Keresés bárhol: Segít megtalálni számodra a megfelelő ingatlant, bárhol is hirdetik.
  5. Kiszemelt ingatlan a legjobb áron: Az Árminimum segít neked megtalálni a kiszemelt ingatlant a legjobb áron.

Telepítés és felhasználás:

  1. Telepítsd a bővítményt: Látogasd meg az Árminimum weboldalát, és keresd meg a “Bővítmény telepítése” gombot. Kattints rá, és telepítsd a bővítményt a Google Chrome böngésződbe.
  2. Böngéssz az ingatlanhirdető portálokon: Látogass el az ingatlanhirdető portálokra, ahol szeretnél ingatlanokat böngészni.
  3. Figyeld a jobb felső sarkot: Amikor megnézel egy ingatlanhirdetést, figyeld a képernyő jobb felső sarkát.
  4. Kattints az értesítőre: Ha megjelenik az Árminimum értesítője a jobb felső sarokban, kattints rá.
  5. Fedezd fel az ingatlant: Az Árminimum egy új lapon megnyitja az Árminimum portálját, ahol megtalálod az ingatlanhoz tartozó legolcsóbb ajánlatot, valamint az összes képet és leírást, amiket a különböző portálokon feltettek.

Jó ingatlanvadászatot kívánunk!