A hála világnapja

Valkó András

portfolio-blogger
Tartalomjegyzék

Ha sok nehézséggel küzdesz, ha úgy véled, hogy kilátástalan a helyzeted akkor van egy gyors recept, hogy túl lendülj a nehézségen…

Lehet, hogy nem az álmaid Otthonában élsz, lehet, hogy nem a megfelelő társ van melletted, ne adj Isten az egészségeddel vannak problémák… ha ezekre úgy tekintesz, mint sorscsapás, akkor az életed nem jó mederben zajlik.

Én magam nagyon pesszimista és kishitű ember voltam, sőt a mai napig meg kell küzdenem ezekkel, mert bizony a mai napig hajlandó vagyok negatívan látni bizonyos élethelyzeteket… viszont van egy egyszerű, de annál hatékonyabb megoldás, hogy tudok kimászni ezekből a szituációkból.

Sokan sokféleképpen értelmezik a Biblia, egyik legismertebb passzusát:

“Mert akinek van, annak adatik, és bővelkedik, akinek pedig nincs, attól az is elvétetik, amije van.”

Legtöbb ember az anyagiakra vonatkoztatja a fenti sorokat, viszont ha kicsit jobban belegondolunk, akkor ez igaz az élet más területére is.

Ha nehéz helyzetben vagyunk és “odaadjuk” magunkat, akkor még többet kapunk belőle, de ha hálásak vagyunk, akkor olyan szituációkból lesz több, amiért újfent hálásak lehetünk.

Akár milyen sz@r helyzetben van valaki, mindig meg lehet találni, hogy miért lehet hálás. Lehet, hogy az elején nehéz lesz, de ha egyre többet gyakoroljuk, akkor egyre könnyebb és természetesebb lesz.

Minden kezdet nehéz, de ma kapsz egy kis plusz segítséget, mivel ma van a hála világnapja, így akár milyen kilátástalan helyzetben vagy légy hálás valamiért… indulásnak valami “apróság” is megteszi. Csak kezd el! Hajrá!