A boldogságod Tőled függ!

Valkó András

portfolio-blogger

Tele van minden, hogy Ausztriában milyen olcsón lehet vásárolni – a fizetéshez képest – illetve Csehországban 47 forint egy köbméter gáz.

Ezen max bosszankodni lehet, de segíteni nem fog. Nyilván mindenhol vannak populista intézkedések, muszáj 4 évente kirakni valamit az ablakba. Ez olyan, mint a szupermarketekben mindig van pár termék, ami nagyon jó áron van, amit akár 0 haszonnal eladnak, a többi terméken úgy is bejön a pénz. Az országvezetők is így gondolkodnak, hogy itt-ott adunk kedvezményt, amit majd máshol beszedünk… jobb esetben, és nem hitelből finanszírozzák.

A lényeg, hogy nem ezen múlik a boldogságnuk. Vagy szerinted Csehországban mindenki boldog és elégedett? Nekik is meg van a maguk baja, Ők is elégedetlenek az ottani helyzettel. Aki pedig boldog, ők Magyarországon is azok lennének, az itteni gázárak mellett. A boldog élet nem függhet a körülményektől (amíg az alapvető – Maslow féle alapszükségletek – ki vannak elégítve).

Gondolj bele, hogy hányan cserélnének a Te életeddel? Hányan MILLIÁRD embernél jobban élsz, akik azt gondolják, hogy Neked milyen jó? Neked van hol laknod, tudsz enni, van ruhád, telefon a kezedben…

Te is ugyanúgy irigykedsz más után, mint utánad is irigykednek. Szerinted, aki után irigykedsz Ők tényleg boldogok? Nagy balgaság, ha azt gondolod, hogy igen.

A boldogságod Tőled függ!

Igen, szar a helyzet, de ebből a szar helyzetből kell kihozni a legtöbbet és a másra való mutogatással, soha senki nem segített magán! Te tehetsz a saját boldogságodért, mind gondolatokban, mind tettekben!