Mi az a Babaváró hitel?

2019. július 1 után, házaspárok által igényelhető szabad felhasználású kamatmentes – jelzálog fedezet nélküli – hitel! A kölcsönt egy alkalommal lehet igényelni, melynek maximális összege 10.000.000,- Ft!

Milyen esetben kell büntetést fizetnem a Babaváró hitelem után?

A Babaváró hitel után abban az esetben kell büntetést fizetni, ha a szerződéskötéstől számított 5 éven belül nem született gyermek és nincs úton lévő baba, aki magzatként betöltötte már a 12. hetes életkort.

Ha a fentiek nem teljesülnek, abban az esetben nem kell visszafizetni a babaváró hitelösszeget a büntetőkamatokkal együtt, ha a család végleges határozattal gyermeket fogadott örökbe.

Mi a helyzet válás esetén?

Amennyiben úgy váltok el, hogy a gyermek nem teljesült, úgy hasonló büntetésre számíthatsz, mintha nem teljesült volna a gyermek. Amennyiben úgy váltok el, hogy a gyermek teljesült, akkor a korábbi kamattámogatást nem kell visszafizetni, viszont a későbbi törlesztő részlet átalakul piaci kamatozású hitellé.

Amennyiben az egyik fél újra házasodik a hitelfelvételt követő 5. év végig, úgy igényelni lehet újra a babaváróhoz járó kedvezményeket (a visszafizetett kamatkedvezmény nem jár vissza)

Babaváró hitel büntetés kiszámítása kalkulátor segítségével

Ha nem a baba nem érkezik időben és nincs örökbe fogadott gyermek, vissza kell fizetned az addig kapott kamattámogatást, a hitel pedig szabad felhasználású hitellé alalkul át.

A Büntetés visszafizetési kalkulátor segítségével megtudhatod, milyen összeggel számolhatsz, ha nem teljesíted a Babaváró hitel feltételeit. Add meg az e-mail címedet. hogy elküldhessem Neked a kalkulátort!

SAPI ŰRLAP helye