13 tipp a felejthetetlen esküvőhöz

Esküvőszervezés során érdemes néhány alapelvet szem előtt tartani, amelyek hozzájárulhatnak az esemény zökkenőmentes lebonyolításához és az emlékezetes nap megteremtéséhez. Íme néhány jótanács:

 1. Költségvetés: Tervezzetek realisztikus költségvetést, és tartsátok is be azt. Sokszor könnyű eltérni a tervezett összegtől, ezért érdemes vésztartalékot is félretenni. Ehhez találtok is egy mintát.
 2. Prioritások: Határozzátok meg, mi a legfontosabb számotokra az esküvőn (pl. helyszín, étel, zene, fotós), és ezekre költsetek többet, míg más területeken takarékoskodjatok.
 3. Szervezés: Készítsetek egy teendőlistát és időbeosztást, hogy ne maradjon ki semmi és elkerüljétek a kapkodást az utolsó pillanatban. Képzeld, ehhez is van egy sablonunk, amit tudtok használni. 🙂
 4. Külsős segítség: Fontoljátok meg egy esküvőszervező alkalmazását, különösen, ha nagy rendezvényt terveztek vagy nincs sok szabadidőtök. Neki már a vérében van az, amit ti most próbáltok gyorsan elsajátítani. 
 5. Kommunikáció: A szervezés során kommunikáljatok nyíltan és őszintén egymással. Emellett érdemes időről-időre a beszállítókkal is kapcsolatot tartani, és ellenőrizni a foglalásokat.
 6. Vendégek: Gondoljátok végig, kiket szeretnétek meghívni, de vegyétek figyelembe a helyszín kapacitását.
 7. Rugalmasan: Legyetek rugalmasak. Nem minden fog úgy alakulni, ahogyan azt elterveztétek, de a legfontosabb, hogy élvezzétek a napot.
 8. Kikapcsolódás: Az esküvő előtti napon vagy aznap is, igyekezzetek kikapcsolódni, relaxálni, és élvezni a pillanatokat.
 9. Próbamenet: Ha lehetséges, szervezzetek egy próbanapot a fontosabb szolgáltatókkal (pl. haj, smink, ruhapróba).
 10. Személyesség: Tegyétek egyedivé az esküvőt. Egy kis személyesség, mint például egy saját készítésű dekoráció vagy egy közös történetetekre utaló részlet, egy videó az eddigi életetek képeiből még különlegesebbé tudja tenni ezt a napot.
 11. Hála: Ne felejtsétek el megköszönni a vendégeknek, hogy eljöttek és veletek ünnepeltek. Ehhez szuper köszönjük ajándékötleteket is találsz nálunk. 
 12. Emlék: Gondoljatok azokra a dolgokra is, amelyek az esküvő után is emléketekként szolgálnak, mint egy fotóalbum vagy egy videófelvétel.
 13. Légy jelen: Az esküvő a ti napotok. Próbáljátok meg a lehető legjobban élvezni, és ne aggódjatok a kis hibák miatt. A lényeg, hogy boldogan és szeretettel legyetek egymás mellett.

Egy esküvő gyönyörű és emlékezetes alkalom. Tervezés közben lélegezzetek mélyeket, és emlékezzetek arra, miért is szervezitek ezt az eseményt: a szerelmetek ünneplésére.